Vi har fokus deg som pasient

Tannlegene setter deg som pasient i fokus og streber etter å gi deg den beste kvaliteten på behandlingen din. Vårt hovedmål er å sikre at du opplever en smertefri og behagelig opplevelse hos oss.

Velkommen til tannlegene på Tyholmen

Vi representere erfaring, stabilitet og kunnskap. Vi har et sammensveiset team, hvor hver ansatt holder seg oppdatert innen sitt felt for å kunne tilby deg den beste behandlingen til enhver tid. Vi vet hvor viktig det er å levere behandlinger av høyeste kvalitet, og vi jobber hardt for å sikre at du får en smertefri opplevelse med oss.

Vårt moderne tannlegesenter tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert implantater, estetisk og protetisk tannpleie, kirurgi, rotfyllinger, fyllingsterapi, tannbleking, samt tannrens og stell av tannkjøttet. Uansett hva dine tannhelsebehov er, er vi her for å hjelpe deg.

 

Som ny pasient er det viktig for oss at vi blir kjent med deg og at du blir kjent med oss.

Mange er engstelige og urolige for hva som skjer ved det første besøket og derfor er det viktig å vite at den første behandlingstimen, som vi har satt av god tid til, er helt smertefri.

Vi bruker digitale bilder og digitalt røntgen for å skaffe oss en oversikt over forholdene i munnen din. Det er også viktig for oss å høre hva du ønsker og hvorfor du kommer til oss.

Før du kommer inn til den første timen vil du få utlevert et helseskjema som det er viktig at du fyller ut så nøyaktig som mulig. Nyere forskning har vist at tannhelse har nær sammenheng med generell helse og det er derfor viktig at vi får vite om du bruker medisiner eller lider av noen sykdommer. Enkelte sykdommer kan til og med gi mulighet for trygderefusjon og derfor er det viktig at vi får korrekte opplysninger om din helsetilstand.

Til det første besøket setter vi vanligvis av ca 30 minutter. Etter besøket, når du har gått, bruker vi også tid på å gå gjennom de bilder og funn vi har gjort. Betaling utføres med kort  eller kontant.
Om en større behandling skal utføres vil vi som regel dele opp behandlingen i flere faser. Om det finnes infeksjoner i munnhulen er det viktig at disse behandles først. Det er også viktig at munnhygienen er bra før en større behandling iverksettes.

Og sist, men ikke minst, er det viktig å presisere at all moderne tannbehandling er smertefri! Nye teknikker innebærer mindre boring og også innen kunnskap om bedøvelse har det skjedd svært mye de siste årene. 

Vi vil anbefale alle å undersøke tenner og munnhule hos tannlege eller tannpleier regelmessig. Hvor ofte varierer fra person til person, men for de fleste vil en gang per år være tilstrekkelig. Ønsker du å få en innkalling fra oss, gjør vi gjerne avtale om det.

Ved en rutinekontroll sjekker vi over tenner, slimhinner, og tannkjøtt for hull, karies og andre sykdommer i munnen. Vi tar 2 røntgenbilder for å sjekke hull mellom tennene og avslutter kontrollen med tannstensrens og puss av tenner for å fjerne eventuell misfarging.

Dersom du har tannlegeskrekk tar vi dette på alvor.

Vi har moderne utstyr som gjør tannbehandlingen smertefri og vi gjør alt vi kan for at du som pasient skal føle deg trygg og ivaretatt hos oss.

Gi beskjed om tannlegeskrekk når du bestiller time. Så setter vi av god tid. Det er også mulig å få beroligende middel før tannbehandlingen. Så tar vi alt i et rolig tempo så behandlingen går greit.

Undersøkelser, tannpleie m.m.Pris
Undersøkelsekr 600
Røntgenbildekr 150
Puss og rens, frakr 250
Dyprenskr 805
Panoramabilde/tøntgenkr 750
Kroner og implantat
Krone inkl. teknikker – frakr 7 000
Tannimplentat, en tann, ca.kr 24 000
Tanntrekking
Tanntrekking – frakr 1 500
Fyllinger
Tannfarget fylling, en flate – frakr 1 000
Tannfarget fylling, to flater – frakr 1 500
Tannfarget fylling, tre flater – frakr 1 800
Tannfarget fylling, fire flater – frakr 2 000
Skinner
Blekskinne overkjeve og underkjevekr 4 200
Bittskinne, med refusjonkr 3 000
Rotfylling
Rotfylling fortann – frakr 3 500
Rotfylling liten jeksel – frakr 4 000
Rotfylling jeksel – frakr 5 000

 

Timeavtaler må avbestilles senest 24 timer før avtaletidspunktet.

Telefon  37 02 29 40, e-post: tannlegene@tyholmen-tannlegesenter.no

Tannlege Per Lauvdal hos Tyholmen Tannlegesenter i Arendal

I tannlegestolen hos Per Lauvdal er det nydelig utsikt til fjorden og Kolbjørnsvik

Tannlegene behandler:

Når det er hull i en tann eller man har mistet en bit, kan det i mage tilfeller repareres med en tannfarget fylling i plast.

Tannsten er forstenet plakk som danner et hardt belegg som gjerne legger seg langs tannkjøttkanten eller i mellom tennene. Tansten kan føre til hull i tennene, dårlig ånde og tannkjøttbetennelse dersom det ikke blir fjernet. Vi fjerner tannsten skånsomt med instrumenter og ultralyd.

Bruxsisme eller tanngnissing er gnissing av tenner som skjer under søvn eller i anspente situasjoner. Det kan gi såre kjevemuskler, følsomme tenner, hodepine og slitasje på tennene. Behandling kan være avslapningsøvelser, medisinering eller en avlastningsskinne. Snakk med tannlegen dersom du gnisser tenner.

Dersom tannen er død grunnet hull, dyp fylling eller sprekk i tanen må tannen rotfylles for å kunne bevares. Da fjernes nerven og tannen blir fylt med et gummimateriale.

Om mye av tannen er borte og det er lite feste igjen for en fylling kan tannen repareres med en tannkrone.

Kronen er som et skall som gjerne er laget av porselen som blir limt over tannen.

Tanntrekking utføres når en tann ikke kan reddes eller forårsaker problemer som ikke kan løses på andre måter.

Typiske situasjoner kan være alvorlig tannråte eller infeksjon, periodontitt eller at det er ikke plass i munnen for alle tennene.

Det er ikke alle som har plass til visdomstennene. Dersom der er hull eller betennelse rundt tannen bør den fjernes.

Om mye av tannen er borte og det er lite feste igjen for en fylling kan tannen repareres med en tannkrone. Kronen er som et skall som blir limt over tannen, og er gjerne laget i porselen.

Mangler du tenner i munnen? Da er det flere alternativer for å erstatte tanntapet.

Tannimplantat

Det settes inn en titan-skrue kirurgisk i kjevebenet som fungerer som en tannrot. Når implantatet har grodd settes en tannkrone på toppen. Tannimplantater kan også brukes for å få proteser til å sitte bedre fast.

Bro

Om det mangler en eller flere tenner kan en bro være et alternativ for å tette mellomrommet. Da slipes nabotennene til tannkroner og broen blir limt fast til nabotennene.

Protese

Dersom du mangler mange eller alle alle tennene kan en protese være et godt og rimelig alternativ til store broer. Protesen består av en plate hvor plasttenner er festet på, og som kan tas ut.

Dersom det er belegg/tannsten på tennene som ikke pusses bort regelmessig kan tannkjøttet bli rødt, hovent g begynne å blø lett. Dette kalles gingvitt og kan behandles ved tann-rens og forbedret hygiene.

Ved tannkjøttsykdom eller periodontitt er det ikke bare tannkjøttet, men også beinet rundt tennene som er skadet. Da dannes det lommer rundt tennene hvor tannstein og bakterier samler seg og kan gjøre at tennene kan løsne på sikt.

Tannkjøttsykdom behandles ved jevnlige rengjøringer av lommer hos tannlegen din.

Tannlege Preben Stenersen hos Tyholmen Tannlegesenter i Arendal

Tannlege Preben Stenersen

TANNLEGENE

Per, Preben og Anne Caroline

Tyholmen Tannlegesenter har tre allmenntannleger, Per Lauvdal, Preben Stenersen og Anne Caroline Mørner Staurset.

Vi tar i mot både nye og tidligere kunder.

tannlegesekretærene

Sigrid Marie, Evelyn og Karin

Hos tannlegene vil du møte Sigrid Marie Ibsen, Evelyn Sivertsen og Karin Nesland.

Våre sekretærer utfører viktige oppgaver i forhold til å assistere tannlegene, sterilisering og renhold av instrumenter og utstyr, laboratoriearbeid (blekeskinner), administrative oppgaver, papirarbeid m.m. Kort sagt de er uunværlige i enhver effektiv drift av en tannklinikk.

Ny hos oss?

Ta kontakt med oss for en nærmere samtale. Vi ønsker å bli bedre kjent med deg og dine behov, slik at vi kan skreddersy en behandlingsplan som passer akkurat for deg. 

Ny hos oss?

Ta kontakt med oss for en nærmere samtale. Vi ønsker å bli bedre kjent med deg og dine behov, slik at vi kan skreddersy en behandlingsplan som passer akkurat for deg.